Naslovnica Mostar Udruženja Brankovac i Muallim: Amina Kajtaz govorila o ambicioznosti

Udruženja Brankovac i Muallim: Amina Kajtaz govorila o ambicioznosti

1237

Mostar – Udruženje građana (UG) Brankovac iz Mostara i Udruženje Prosvjetitelj Muallim Srebrenica zajedno su u Mostaru upriličili javnu tribinu o temi ambicioznost.

Na skupu, na kojem su o ambiciji govorili članovi navedena dva udruženja, posebna gošća bila je poznata mostarska i bosanskohercegovačka sportistkinja Amina Kajtaz.

Kako su za StarMo.ba potvrdili iz navedenih udruženja, popularna Amina je u svom izlaganju posebno objasnila svoj težak i trnovit put do uspjeha.

Treba podsjetiti kako je mlada Amina Kajtaz inače četverostruka šampionka Bosne i Hercegovine u plivanju. Postigla je niz značajnih rezultata na međunarodnoj sceni, među kojima treba izdvojiti u posljednje vrijeme ispunjenje B olimpijske norme, plasman u polufinale Evropskog šampionata u malim bazenima, zatim činjenicu da je Amina najbolja plivačica na Balkanu, pri čemu je u disciplini delfin definitivno najbolja u našem regionu. Njeni državni rekordi su ujedno i najbolja postignuta vremena u susjednim zemljama. Kada je riječ o rekordima, upućeni podsjećaju da je Amina Kajtaz šesterostruki nosilac državnih rekorda.

Iz Udruženja građana Brankovac iz Mostara i Udruženje Prosvjetitelj Muallim Srebrenica ističu kako su organizacijom i ovog skupa željeli nastaviti svoj rad na promociji univerzalno pozitivnih vrijednosti, ali posebno mlade podstaći na uspješnost.

“Mi želimo mladima poručiti kako stvarnost nije dovoljno samo posmatrati. Potrebno je i proaktivno djelovati, kako bi se stvarnost promijenila, na nju uticati”, izjavio je za portal StarMo u ime organizatorâ skupa UG-a Brankovac Haris Behram.

On je i za naredni period najavio da će to udruženje, u saradnji sa prijateljskim i partnerskim organizacijama, nastaviti sa različitim aktivnostima, uključujući i humanitarne – kojih su do sada proveli u velikom broju – kako bi se izborili za bolju i pravedniju zajednicu.

(StarMo)