Naslovnica Mostar Udruga roditelja sazvala press-konferenciju

Udruga roditelja sazvala press-konferenciju

289

Mostar — Udruga roditelja Naša djeca 2014. pozvala je u petak na press-konferenciju, koja će se održati u parku Zrinjevac u Mostaru, lokalitet Bruce Lee bista, s početkom u 12:00 sati.

U pozivu medijima se podsjeća kako Udruga roditelja Naša djeca 2014 kontinuirano se od završetka školske godine 2019./2020. zalaže za podsticanje nadležnih na organiziranje nastave u novoj školskoj godini po modelu kvalitetnog i dostupnog obrazovanja za sve učenike.

Navode takođe da su nadležnom kantonalnom Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta slali brojne dopise i pitanja, kako bi dobili potrebne informacije i blagovremeno pripremili djecu na uslove odvijanja nastave u vanrednim okolnostima, ali da odgovore nisu dobili.

Podsjećaju da je 27. augusta nadležni ministar izdao Instrukcije školama prema preporukama kriznih štabova.

“Ovim instrukcijama nije na zadovoljavajući način definirano postupanje s djecom u okolnostima koje se mogu očekivati tokom odvijanja nastave u predstojećoj školskoj godini.

Stoga, s ciljem boljeg i jasnijeg definiranja mjera koje će vrijediti u vanrednim okolnostima pandemije, Udruga roditelja Naša djeca 2014 objavit će svoje zahtjeve na press-konferenciji”, stoji u pozivu.

(StarMo)