Naslovnica BiH Udes na putu Buna-Žitomislići, obustava saobraćaja

Udes na putu Buna-Žitomislići, obustava saobraćaja

430
foto: ilustracija

Sarajevo — Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Zaton na magistralnom putu M-17 Buna-Žitomislići, na snazi je obustava saobraćaja, saopšteno je u nedjelju ujutro iz BIHAMK-a.

Iz Ooperativnog centrra civilne zaštite i vatrogastva HNK-a u nedjelju ujutro je saopšteno kako su mostarski vatrogasci od 05:50 do 06:25 sati imali tehničku intervenciju nakon saobraćajne nesreće na putu M-17, između Bune i Žitomislića. Više detalja nije saopšteno.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a pažnju skrećemo i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu, navode iz BIHAMK-a.

Zbog održavanja Međunarodne auto utrke na brdskim stazama na magistralnom putu Cazin-Ostrožac-Srbljani (M-14 i M-4.2) saobraćaj se danas obustavlja i preusmjerava na regionalne puteve (R-400 i R-401) i lokalne saobraćajnice.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever, gdje se u oba smjera saobraća usporeno preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin-Konjic, u noćnim satima (od 22 do 06 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno bez zastoja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, javili su iz BIHAMK-a.

(StarMo)