Naslovnica BiH Učestali odroni, udari vjetra…

Učestali odroni, udari vjetra…

472
foto: ilustracija

Sarajevo — Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Bosanski Brod, Gradina i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra zadržavanja nisu duža od 30 minuta, javljaju iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prevoja Karaula.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Danas u periodu od 10 do 12 sati, uz mogućnost produženja, vršit će se rekonstrukcija saobraćajne nezgode na magistralnom putu Olovo-Kladanj u mjestu Olovske Luke. U navedenom periodu na ovoj dionici doći će do obustave saobraćaja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

“Ovoga jutra se na putevima u našoj zemlji saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone, kao i na jake udare vjetra na pojedinim dionicama”, saopštavaju iz BIHAMK-a.

(StarMo)