Naslovnica BiH Učenici iz Niša u posjeti kod “kolega” iz Novog Travnika

Učenici iz Niša u posjeti kod “kolega” iz Novog Travnika

217

Novi Travnik — Učenici i nastavnici Srednje geodetske škole iz Niša posjetili su općinu Novi Travnik u okviru projekta RYCO u kome sudjeluje više od 60 škola iz šest zemalja zapadnog Balkana.

– Prije dvije sedmice učenici iz Novog Travnika bili su kod nas. Mi smo stigli tek sinoć, mali je grad ali je baš lijep. Dosad smo se sprijateljili, oni su naučili neke naše običaje, našu kulturu, nadam se da ćemo i mi tu sve to naučiti. Veselimo se druženju, novim prijateljstvima – rekla je učenica Srednje geodetske škole iz Niša Biljana Stevanović.

Lorena Grganović, učenica iz Novi Travnika, kazala je kako je sretna što može uzvratiti gostoprimstvo vršnjacima iz Niša.

– Jako mi se sviđa što smo vidjeli školu u koju idu naši prijatelji iz Niša, a posebno grad. Mi mladi uvijek nađemo zajednički jezik. Vodit ćemo ih u Travnik, Novi Travnik, planinu Vlašić, a pokazat ćemo im i naše znamenitosti iz povijesti – rekla je Grganović.

Program RYCO zajednički finansiraju Evropska unija i Savezno ministarstvo za ekonomsku suradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke, a provode Njemačka međunarodna organizacija za suradnju i Regionalni ured za suradnju mladih.

Ukupan proračun projekta je 5,5 miliona eura.

 

(StarMo)