Naslovnica Politika Uborak: Oglasili se DF i SDP…

Uborak: Oglasili se DF i SDP…

430
foto arhiva

Mostar — “Osuđujemo svaki vid nasilja i upotrebu sile nad građanima koji samo traže da se institucionalno riješi ovaj problem gdje su direktno ugroženi životi građana Mostara” – poručili su iz Gradski odbor Demokratske fronte Mostar.

Poručuju i da daju “punu podršku prosvjednicima”, te da “insistiraju da odgovorni na svim razinama vlasti iznađu adekvatno rješenje koje će trajno riješiti ovaj veliki problem građana Mostara”.

I Gradski odbor SDP Mostar je osudio, “potpuno nepotrebno korištenje sile od strane MUP-a HNK nad građanima koji se mirnim putem bore za zdravlje svih nas”.

Klub zastupnika SDP-a u Skupštini HNK je na zahtjev Gradske organizacije SDP Mostar uputio danas Zahtjev za hitnim sazivanjem Skupštine HNK kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za ranije nezakonito trošenje novca, izmještanje, zatvaranje i saniranje postojeće deponije, trovanje građana i zakonitost upotrebe sile nad građanima koji štite živote svih građana Grada Mostara i HNK onemogućavajući da se nezakonito odlaže otpad na nelegalnu deponiju.

(StarMo)