Naslovnica Mostar Ubistvo u Njemačkoj: Krio se od 1995., uhapšen u Čitluku

Ubistvo u Njemačkoj: Krio se od 1995., uhapšen u Čitluku

190

Sarajevo/Mostar — Zbog ubistva u Njemačkoj koje datira iz 1995. godine, pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) su, prema zamolnici nadležnih organa Savezne Republike Njemačke upućene BiH, a prema naredbi Kantonalnog tužilaštva u Mostaru, u srijedu uhapsili 59-godišnjeg Dragana B. iz Vareša, nastanjenog na području Čitluka.

Kako saznaje Avaz iz izvora bliskih istrazi, on je zbog ubistva svog zeta Dražena P., sestrinog muža, bio nedostupan njemačkim pravosudnim organima, između ostalog, jer je otada mijenjao mjesta prebivališta, i to od Kanade do Hrvatske te drugih evropskih zemalja.

Zanimljivo je da se u BiH vratio prije više od deceniju, gdje se kao podstanar skrasio u okolini Čitluka, a jedno vrijeme bavio se i taksiranjem. U Čitluku ga poznaju kao korektnu osobu.

Također, Čitlučanima je, kako su kazali za Avaz, poznata priča o tome da je ubio svog zeta.

Navodno, njegova sestra je često bila žrtva nasilničkog ponašanja svoga muža, a Dragan B. je zeta u nekoliko navrata upozoravao da to ne čini.

Nakon što je saznao da zet nije prestao zlostavljati njegovu sestru i da ju je, zapravo, i pretukao, automobilom se zaputio u Njemačku, gdje ga je pronašao i u njega ispalio pet hitaca iz pištolja. Nakon toga je pobjegao i godinama se uspijevao prikrivati.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)