Naslovnica Izdvojeno Ubistvo Olivera Ivanovića: Optužena šestorica Srba

Ubistvo Olivera Ivanovića: Optužena šestorica Srba

443
ubijeni Oliver Ivanović

Priština — Na pripremnom ročištu u Specijalnom sudu u Prištini pročitana je optužnica protiv šestoro Srba koji se dovode u vezi s ubojstvom srpskog političara s Kosova Olivera Ivanovića.

Tužitelj Blerim Isufaj pročitao je optužnicu kojom su obuhvaćeni Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković, Žarko Jovanović, kao i trojica optuženih koji nisu dostupni kosovskim organima – Zvonko Veselinović, Milan Radoicić i Željko Bojić.

Optužena šestorka negirala je povezanost s Ivanovićevim ubojstvom. Nedeljko Spasojević i Žarko Jovanović priznali su krivicu samo za nelegalno posjedovanje oružja, javili su kosovski mediji.

Prema navodima optužnice, kriminalnu grupu, koja je osnovana s ciljem uspostavljanja političke i ekonomske kontrole na sjeveru Kosova gdje većinski žive Srbi, predvodili su Veselinović, Radoičić i Bojić.

Optužnicom se okrivljeni terete za kaznena djela sudjelovanje ili organizacija kriminalne grupe, zlouporaba službenog položaja ili ovlasti, pomoć u izvršenju kaznenog djela teškog ubojstva, neovlašteno posjedovanje oružja, otkrivanje službene tajne, zlouporaba službene dužnosti u suučesništvu i manipulacija dokazima u suučesništvu.

Optužnica je napisana na 40 strana, a predmet sadrži još 12.500 strana dokumentacije, s dokazima iz tog predmeta.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. 01. 2018. godine ispred sjedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

(StarMo)