Naslovnica Mostar Ubistvo Lane Bijedić: Istražioci putuju u Beograd

Ubistvo Lane Bijedić: Istražioci putuju u Beograd

855
Lana Bijedić

Sarajevo/Mostar — Tri mjeseca, koliko je prošlo od misteriozne smrti Lane Bijedić, nesuđene brucošice iz Mostara, čiji je život brutalno ugašen s nepunih 19 godina, brojne provedene istražnje radnje i silni rezultati vještačenja istražitelje MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona još nisu doveli do korisnog traga.

Praktično, sve što im je preostalo jeste saslušanje Lanine majke Nine Bijedić, profesorice i dekanese Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta „Džemal Bijedić“, koje će biti obavljeno u Beogradu, objavio je Dnevni avaz.

Ona zbog izuzetno teškog stanja u kojem se nalazila nakon smrti svoje kćerke jedinice nije saslušana u svojstvu svjedoka. U Beogradu, u kojem je rođena, Nina Bijedić boravi od 10. oktobra kod svoje majke, a u tom je gradu, prema njenoj želji, i kremirano tijelo mlade Mostarke.

Nakon izvjesnog vremena, tužilačkom timu Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, pod čijim nadzorom se vodi istraga, nije preostalo ništa drugo nego da upute zahtjev za saslušanje na osnovu ugovora između naše zemlje i Srbije o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima.

Kako je Avaz juče saznao iz izvora bliskih istrazi, saglasnost za saslušanje se očekuje praktično svakog dana i, najvjerovatnije, tim istražitelja i tužioca će do sredine januara otputovati u Beograd kako bi saslušali Laninu majku.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)