Naslovnica Mostar UABNOR Mostar: Raspisan konkurs za februarsku nagradu

UABNOR Mostar: Raspisan konkurs za februarsku nagradu

546

Mostar — Upravni odbor udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata (UABNOR) Mostar raspisao je konkurs za podnošenje prijedloga za nagradu “14. februar” koja se dodjeljuje za značajna ostvarenja i rezultate u privredi, nauci, kulturi, odgoju i obrazovanju, tehnologiji, sportu, zdravstvu i drugik oblastima rada i stvaralaštva.

Na konkurs se do 31. decembra 2019. godine mogu prijaviti svi oni koji su, bez obzira na godinu ostvarenja, doprinijeli ukupnom unapređenju i razvoju Grada Mostara, a afirmišu slobodarski duh i ideju antifašizma.

Pod značajnim ostvarenjem smatra se djelo, odnosno više radova koji čine zaokruženu cjelinu i koji doprinose razvoju odgovarajuće oblasti, a objavljeni su u naučnim, kulturnim, stručnim časopisima ili posebnim izdanjima kao i na izložbama, te naučnim i drugim skupovima organiziranim u odgovarajućoj oblasti.

Pod rezultatima rada smatraju se rezultati koji su stekli značajnu primjenu u proizvodnji i drugim oblastima društvenog života i rada ili su doprinijeli unapređenju odgovarajuće oblasti, kao i rezultati koji su doprinijeli efikasnosti društvenog života i rada, odnosno razvoju Grada Mostara.

Pored nagrade “14. februar” odlučeno je da se može dodijeliti i do 6 plaketa 14. februar pojedincima, grupama i kolektivima u znak zahvalnosti za posvećenost ideji antifašizma, slobodarskog duha Mostara vizije njegovog razvoja.

Ova nagrada dodjeljuje se svake godine i uručuje 14. februara, na Svečanoj akademiji, saopšteno je iz UABNOR-a.

(StarMo)