Naslovnica Region U Zagrebu se sprema biciklistički “Pride”…

U Zagrebu se sprema biciklistički “Pride”…

120

Zagreb — Treći zagrebački biciklistički Pride Ride održat će se 25. juna kako bi upozorio na diskriminaciju i nasilje koje LGBTI osobe trpe te poručio da od borbe za svoja prava neće odustati sve do ostvarivanja potpune ravnopravnosti, objavila je inicijativa Ponosni Zagreb u utorak.

Dok buja populizam i nacionalizam na globalnoj razini kao ugroza izbornim slobodama, naši identiteti spajaju nas u zajednicu kojoj je solidarnost inherentna, istaknuli su iz Ponosnog Zagreba u povodu Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije (IDAHOBIT).

Svojim istupom i zauzimanjem i javnog prostora u Zagrebu, svim pripadnicama i pripadnicima LGBTIQ zajednice poručuju da nisu sami te da su njihovi identiteti izvor njihove snage.

Unatoč naporima aktivista i organizacija čiji je fokus zaštita ljudskih i građanskih prava LGBTIQ osoba, pomaci, pod uvjetom da ih uopće ima, su neznatni i svode se na jedan korak naprijed, četiri nazad, istaknula je članica inicijative Azra Ayyash.

Upozorila je kako je izloženost nasilju i dalje njihova svakodnevica – od prijetećih i diskriminatornih poruka u medijima i društvenim mrežama, do fizičkih napada.

 

(StarMo)