Naslovnica Region U Zadru “trenutno” nema zaraženih Covidom-19

U Zadru “trenutno” nema zaraženih Covidom-19

152
foto arhiva - ilustracija

Zagreb/Zadar — Bernard Kaić, voditelj Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti HZJZ-a, gostovao je u emisiji HTV-a “Dobro jutro, Hrvatska” i kazao da u Zadru “trenutačno nema oboljelih s obzirom na izjavu tenisača Dimitrova kako je pozitivan na Covid-19”.

– Trenutačno u Zadru nema oboljelih. Oni koji su bili u kontaktu s oboljelim tenisačem trebaju biti u samoizolaciji, u karanteni. Bliski kontakt nije sjediti na tribini dok čovjek igra tenis, nego je bliski kontakt fizički kontakt poput grljenja, rukovanja ili poljupca. Treba dulje vrijeme provesti zajedno da bi se prenio virus. Kontakti kontakata nisu ugroženi, rekao je Kaić za HRT.

– Kontakti tih kontakata mogu biti ugroženi kasnije kad prođe dovoljno vremena da se taj prvi kontakt zarazi i počne širiti bolest. To treba 2-14 dana inkubacije bolesti. Ako se kontakt oboljeloga zarazi odmah, za dva dana može biti zaraza za druge, rekao je Kaić.

Bugarski teniser, Grigor Dimitrov, objavio je na Instagramu da je pozitivan na covid-19. To je posebno zabrinulo organizatore i sudionike Adria Tours teniskog turnira u Zadru, gdje Dimitrov odigrao jedan meč.

Bugarin je igrao i košarku i bio u bliskom kontaktu sa sudionicima turnira, uključujući i Novaka Đokovića. Boravio je i na konferencijama za novinare kao i na druženju s djecom na Kid's dayu.

(StarMo)