Naslovnica Život U vrijeme korone: Virtualna foto izložba na Facebooku…

U vrijeme korone: Virtualna foto izložba na Facebooku…

657
jedna od predstavljenih fotografija

Mostar — Glavni i odgovorni urednik Radija gradska mreža i mostarski novinar, Faruk Kajtaz, prezentovao je kasno sinoć svoju novu Izložbu fotografija pod nazivom „Anarchy in the photography“.

Zbog epidemije koronavirusa, te potrebe poštivanja socijalne distance, kolekcija fotografija je postavljena na Facebook profilu autora. Radi se fotografijama, koje su nastale uz isključivo korištenje mobilnog telefona, kako za slikanje, tako u obradu forografija, a nastanak izložbe Kajtaz je detaljno pojasnio u popratnoj najavi i Manifestu.

„Digitalnom postavkom fotografija nastojim istražiti dublje potencijale mobilne fotografije, koja se sada dominatno doživljava kroz „selfie“ kulturu ili pak kao nepotrebno, gotovo mazohističko, gomilanje svih mogućih bizarnosti iz naših života“ – naveo je, između ostalog, Faruk Kajtaz u popratnom materijalu objavljenom na društvenim mrežama.

U postavci dominiraju neobični motivi Mostara i njegovih ljudi. Izložba se može pogledati na Facebook profillu autora.

Inače, ovo je druga samostalna izložba forografija Faruka Kajtaza i prva koja je predstavljena isključivo u takozvanoj ‘virtualnoj stvarnosti’.

(StarMo)