Naslovnica Region U Vojvodini kritično

U Vojvodini kritično

150
foto arhiva - ilustracija

Subotica — Zbog velikog porasta broja zaraženih i oboljelih Novosadski sajam ponovno će, kao proljetos, postati privremena covid bolnica, objavili su u četvrtak vojvođanski mediji.

U novosadskim bolnicama se trenutno liječi gotovo 540 pacijenata, što je apsolutni rekord i za 200 pacijenta više nego na vrhuncu epidemijskog vala u julu, prenio je portal “Autonomija”, koji dodaje da je u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) 11 klinika pretvoreno u covid bolnice, a uz njih radi i Vojna bolnica, kao i dio Instituta za plućne bolesti.

U Vojvodini je u 24 sata registrirano preko 2.000 novih slučajeva, a u svim općinama i dalje se registruje visok nivo obolijevanja, saopćio je Institut za javno zdravlje Vojvodine, prenijeli su hrvatski mediji.

Institut za javno zdravlje Vojvodine je epidemiološku situaciju u svim gradovima i općinama pokrajine opisao kao vanrednu, s daljnjom tendencijom pogoršanja.

U ovom trenutku broj registriranih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 30.389, ali Institut procjenjuje da je taj broj daleko veći.

Zaključuje se da je zdravstveni sistem u izuzetno teškoj situaciji, gotovo kritičnoj.

(StarMo)