Naslovnica Sport U Trebinju im psovali “balijsku mater”

U Trebinju im psovali “balijsku mater”

205
foto arhiva

Visoko — Nakon utakmice u Trebinju iz Rukometnog kluba Bosna Vispak oglasili su se na društvenim mrežama i izrazili nezadovoljstvo zbog nacionalističkih ispada domaćina – piše avaz.ba.

– Povodom nemilih scena na kraju utakmica Leotar – Bosna Vispak, dužni smo se obratiti javnosti i pozvati Rukometni savez BiH da reaguje na nacionalističke ispade. Sa Rukometnim klubom Leotar imamo izuzetno dobre i korektne odnose, ali ponašanje igrača sa brojem sedam Aleksandra Milojevića, nakon utakmice u Trebinju je za svaku osudu i nadamo se da će i trebinjski klub reagovati na ono što je Milojević uradio. Naime, Milojević je našem igraču Mahiru Buriću nakon utakmice uputio riječi: “Je..m ti mater balijsku” i to je više puta ponovio.

Ovakvim stvarima nije mjesto na sportskim terenima i nacionalizam se ne smije ispoljavati, pogotovo od samih učesnika sportskih događaja. Pozivamo RSBiH i komesara lige da reaguju na ovo, a nadamo se da je i delegat Samir Suljević ovo zabilježio u svom izvještaju sa utakmice, poručili su iz Bosne

Nešto kasnije objavili su zajedničku izjavu igrača Bosne Vispak.

– Žalosno je šta se dešava na sportskim igralištima i da sudije Kulović i Škaljić imaju EHF značku, kojom se šepure. Mi smo večeras pokradeni, a doživjeli smo i danas Milojević vrijeđa na nacionalnoj osnovi. Srećom, u RK Leotar i oko kluba postoje normalni ljudi, koji su nam se izvinjavali i za poteze Milojevića, ali i za suđenje. Svi igrači i stručni štab Leotara, kao i ljudi sa tribinama, pretpostavljamo uprava kluba, su nam čestitali na borebnosti i moramo reći još jednom – izvinjavali se za ono što smo doživjeli na terenu a to je sramotno suđenje i krađa”, naglasili su.

(StarMo)