Naslovnica Mostar U toku je projekat izgradnje kanalizacione mreže naselja Opine

U toku je projekat izgradnje kanalizacione mreže naselja Opine

329

Mostar — U toku je realizacija projekta izgradnje ‘Dvojnih primarnih kanalizacionih kolektora u centralnom dijelu grada Mostara, u okviru Watsan projekta FBIH – Sekundarna kanalizaciona mreža naselja Opine i spoj na glavne kolektore hotel Mostar i Opine. To je u srijedu saopšteno iz Gradske uprave mostara.

U dijelu koji obuhvata sekundarnu kanalizacionu mrežu naselja Opine planirano je izvesti kanalizacionu mrežu, koja će izvršiti spajanje postojećih stambenih i poslovnih objekata na već izgrađenu primarnu kanalizacionu mrežu. Projektom planirani obim mreže je ukupne dužine od 13.000 m cijevi različitih profila u vrijednosti od 832.347,16 KM (bez PDV-a). Očekivani završetak radova je kraj 10 mjeseca tekuće godine.

U dijelu koji se odnosi na spoj kanalizacije naselja Opine na glavni lijevoobalni kolektor primarnih kanalizacionih kolektora, planirano je izgraditi novi vod koji će spajati kanalizacionu mrežu naselja Opine sa postojećim kolektorom. Projektom planirana dužina ovoga voda je 1100 m, prečnika cijevi 400 mm i 300 mm u ukupnoj vrijednosti od 258.408,08 KM (bez PDV-a). Očekivani završetak radova je kraj 10 mjeseca tekuće godine.

“Radove izvode građevinska poduzeća HP Investing, Amitea i Izgradnja Tojaga”, javili su iz Gradske uprave Mostara.

(StarMo)