Naslovnica Izdvojeno U Subotici protestovali zbog migranata

U Subotici protestovali zbog migranata

208

Subotica — U Subotici je održan skup više stotina građana zabrinutih, kako su istaknuli, “za sigurnost svojih obitelji zbog ilegalnih migranata”.

Pod parolama „Stop migrantima“ i „Migrants Go Home“ predvodnici iz udruge „Udruženi građani Subotice“ zatražili su u središtu grada da se migrantima “onemogući nekontrolirano kretanje izvan prihvatnih centara”.

“Okupili smo se jer se osjećamo nesigurno u našem gradu, naša djeca se ne mogu igrati na igralištima jer na njima borave migranti. Naša djeca ne mogu sama ići u školu jer ih napadaju i provociraju migranti”, rekao je Saša Demić u ime udruge koja je organizirala skup.

On kaže da migranti p”ale i obijaju kuće, upadaju na imanja, kradu hranu iz ostava, napadaju starije ljude i da je to nedopustivo”.

“Objavite imaju li te osobe isprave i vodi li se evidencija tko su i odakle su došli. Tim osobama morate osigurati privremeni smještaj, objekte u kojima mogu biti adekvatno smješteni ako ih puštate u Srbiju. Građanima Subotice ne predstavlja problem prisustvo migranata koji se nalaze u kolektivnom smještaju, već grupe koje se kreću kao vojne formacije po našem gradu”, navodi se u otvorenom pismu koje je pročitano na skupu.

(StarMo)