Naslovnica Život U Škodi švercali cigarete bez markica

U Škodi švercali cigarete bez markica

470
foto arhiva

Sarajevo — Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalnog centra Sarajevo, na putu Sarajevo-Mostar pronašli su, a potom i oduzeli 3.350 kutija cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama koje izdaje Uprava, tržišne vrijednosti oko 17.570 KM.

Ova aktivnost sprovedena je na osnovu ranije prikupljenih operativnih saznanja da se lice inicijala K.A. iz Zenice bavi nelegalnom prodajom cigareta, koje prevozi iz Hercegovine prema Zenici. Tom prilikom je u mjestu Lepenica, Općina Kiseljak zaustavljeno i kontrolisano PMV Škoda Superb.

Daljnjom provjerom utvrđeno je da je lice povratnik, te će protiv njega biti podneseni Izvještaji Tužilaštvu BiH o postojanju osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu Nedozvoljen promet akciznim proizvodima.

U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UIO koristili su specijaliziranu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.


 

(StarMo)