Naslovnica Život U Savi pronađeno vozilo sa tijelom jedne osobe

U Savi pronađeno vozilo sa tijelom jedne osobe

440

Sarajevo/Orašje — Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) odazvala se zahtjevu Kantonalne uprave Civilne zaštite (KUCZ) Posavskog kantona za angažovanje timova FUCZ i jutros uputila pripadnike jedinice za spašavanje pod vodom sa potrebnom opremom u potragu za nestalom osobom za koju se sumnja da je sa vlastitim vozilom upala u rijeku Savu na području Mjesne zajednice Vidovice u općini Orašje.

Pripadnici sektora kriminalističke policije, Odjela za istrage Orašje prethodno su izašli na teren i provjerom navedene lokacije pronašli tragove koji su ukazivali na mogućnost slijetanja navedenog vozila u rijeku Savu.

Po dolasku na odredište i nakon prikupljenih informacija šest ronilaca, pripadnika jedinice za spašavanje pod vodom, zaronili su na utvrđenoj lokaciji. Iako je vidljivost bila veoma loša ronioci su odmah nakon prvog zarona pronašli automobil koji je, uz pomoć teške mašine, obezbijeđene od strane lokalne zajednice, izvučen iz rijeke Save na obalu.

Nakon što je vozilo u 17,30 sati izvučeno iz rijeke na obalu, ustanovljeno je da se u njemu nalazi tijelo jedne osobe za koju će istražne radnje utvrditi da li se radi o osobi za kojom se tragalo.

Vozilo je nađeno deset metara od obale, na dubini od pet metara i dvadeset metara nizvodno od mjesta gdje je sletilo s puta u rijeku Savu, saopšteno je iz FUCZ-a.

Na terenu su, osim pripadnika FUCZ i PU sektora kriminalističke policije, Odjela za istrage Orašje, bili i pripadnici Policijske stanice Orašje koji su obezbjeđivali lokaciju na kojoj se odvijala potraga i izvlačenje vozila.

(StarMo)