Naslovnica Život U Sarajevu Međunarodna konferencija ‘Sfera 2020: Otvori u građevinarstvu’

U Sarajevu Međunarodna konferencija ‘Sfera 2020: Otvori u građevinarstvu’

499

Mostar/Sarajevo — U glavnom gradu BiH će početkom marta biti održana deveta Međunarodna naučno stručna konferencija “Sfera 2020: Otvori u građevinarstvu”, koju organizuje mostarska kompanija Sfera.

Konferencija će se održati 3. i 4. marta 2020. godine u Hotelu Hills. Ovo je 9. po redu Međunarodna naučno stručna konferencija u organizaciji mostarske kompanije Sfera d.o.o, ovog puta u saradnji sa Mašinskim fakultetom Univeziteta u Sarajevu. Program oba dana konferencije će trajati u terminu od 10 do 16 sati, a ulaz je besplatan uz obaveznu registraciju.

Prijaviti se može putem web stranice: https://otvori.sfera.ba/online-registracija/

Konferencija se bavi osnovnim elementima građenog prostora – građevinskim otvorima. Konferencije pod okriljem kompanije Sfera d.o.o., kao organizatora, već su postale tradicionalni događaji okupljanja stručnjaka u oblasti različitih tematskih cijelina unutar sektora građevinarstva i arhitekture.

Na konferenciji će govoriti regionalni stručnjaci, kao što su arhitektica Vedina Babahmetović, arhitekta Alen Žunić, arhitekta Džan Karajica, profesor Murčo Obućina sa Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te stručnjaci sa Instituta za standardizaciju BiH.

Generalni sponzor konferencije je kompanija Feal, dok su sponzori kompanije: Kristal Vitez, Sika BH, BH Alumil, te kompanija Emerus.

Partneri i izlagači konferencije Sfera 2020 su: Profine BH, Velux, Valm, Termoglass, Rehau, Euro Roal, Zalmo, Pavković paneli, Schachermayer, Pressglass, Portmatik, VBH, Orgadata, te kompanija LLumar BH, saopštili su organizatori.

(StarMo)