Naslovnica Region U Rijeci, bukvalno, potop

U Rijeci, bukvalno, potop

433

Sarajevo/Zagreb — Obilna kiša, koja satima pada u Rijeci, potopila je dijelove grada i stvorila probleme u saobraćaju, a, zbog vjetra, neka su ostrva odsječena.

Posebno velike gužve stvaraju se u samom centru Rijeke u Krešimirovoj i Vukovarskoj ulici, te kod Željezničkog kolodvora, gdje su se stvorile bujice vode.

Kiša stvara probleme u smjeru prema Opatiji, Matuljima i Kastvu, prenosi hrvatski portal Index.hr.

Na području opštine Jelenje interventni timovi su u stanju pripravnosti zbog mogućih poplava, a mještani se pozivaju na poseban oprez u blizini pritoka Rječine.

Za Kvarner je na snazi narandžasto upozorenje zbog udara vjetra koji na tom području mogu dostizati čak 95 kilometara na čas.

Zbog vjetra su u prekidu trajektne linije Lopar-Valbiska, Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje i Split-Vela Luka-Ubli, Drvenik-Sućuraj, katamaranske linije Rijeka-Cres-Mali Lošinj, Rijeka-Rab-Novalja, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Vis, Split-Hvar-Korčula, Split-Bol-Jelsa, Dubrovnik-Šipan-Sobra, te brodske linije Komiža-Biševo, Mali Lošinj-Unije-Susak, Zadar-Preko i Vrgada-Pakoštane-Biograd.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda najavljuju da će kiša na području Rijeke nastaviti da pada i sutra, prenose bh. mediji.

(StarMo)