Naslovnica BiH U prtljažniku prevozili Pakistance

U prtljažniku prevozili Pakistance

381
foto: arhiva - ilustracija

Banja Luka — Šest osoba iz Banje Luke i Gradiške, te dvije afro-azijskog porijekla, uhapšene su u akciji kodnog naziva „Sava“, usmjerenoj na sprečavanje trgovine ljudima.

Slobode su lišene osobe inicijala N.B., J.B., V.J., iz Gradiške i B.B. iz Banje Luke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo krijumčarenje osoba, te dvije osobe afro-azijskog porijekla U.M. i A.H., oba iz Pakistana.

“Četiri osobe lišene su slobode u neposrednoj blizini graničnog prelaza u Gradiškoj gdje su prilikom kontrole putničkog automobila u prtljažniku vozila zatečene dvije osobe afro-azijskog porijekla, a dvije osobe na području Grada Banja Luka” – pojašnjava se u saopćenju Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Operativnim radom došlo se do saznanja, da su navedene osobe boravila u iznajmljenom stanu u Banjoj Luci, a tokom pretresa pronađeno je i oduzeto oko 5,3 grama marihuane.

Nakon završene kriminalističke obrade krijumčarene osobe su predate Službi za poslove sa strancima, Terenski centar Banja Luka.

(StarMo)