Naslovnica Mostar U ponedjeljak novi protest pred deponijom

U ponedjeljak novi protest pred deponijom

281
foto: RSE - arhiva, ilustracija

Mostar — Građanska inicijativa “Jer nas se tiče” najavila je novo protestno okupljanje u ponedjeljak, 23. septembra, ispred Javnog preduzeća (JP) Deponija u Mostaru, s početkom u 18.30 sati.

Prije samog mirnog okupljanja građana bit će održana i protestna vožnja, a iz navedene Inicijative naglašavaju kako ih isključivo zanima problematika oko odlagališta otpada na lokalitetu Uborak.

“Grupa građana različitih i nacionalnih i političkih i drugih opredjeljenja od početka je ujedinjena u časnim namjerama i imaju zajednički cilj. Dokumentirali smo i javnosti obznanili brojne nepravilnosti u radu, u odlaganju otpada i slično, te smo javnost konstantno upoznavali s novim dokazima i argumentima. Odbacujemo bilo kakve pokušaje spinovanja i povezivanja s bilo kim”, stoji u saopćenju građanske inicijative “Jer nas se tiče”, prenose bh. portali, pozivajući se na Fenu.

Podsjećaju, također, kako je Federalno ministarstvo okoliša i turizma odbacilo zahtjev za produženje okolišne dozvole.

“Cilj okupljanja je upravo skrenuti pažnju na tu činjenicu i na brojne druge argumente. Pogotovo želimo pozvati nadležne institucije da se pridržavaju potpisanog sporazuma, i ono najvažnije, skoro iznalaženje nove lokacije za deponiju”, dodaje se u saopćenju.

(StarMo)