Naslovnica Mostar U petak žrijebanje za Mostar

U petak žrijebanje za Mostar

538

Sarajevo — U skladu sa Izbornim zakonom BiH i Uputstvom o postupku žrijebanja političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću, Centralna izborna komisija BiH (CIKBiH) će u petak, 9. oktobra, u sjedištu CIK-a u Sarajevu, organizirati žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću na Lokalnim izborima 2020. godine u Gradu Mostaru.

CIKBiH obavještava političke subjekte, medije i sve aktere izbornog procesa u BiH da je žrijebanje javno. Žrijebanje će biti otvoreno za javnost na način da će se postupak žrijebanja emitirati uživo putem live streaminga na web stranici CIK-a BiH, www.izbori.ba.

CIKBiH je ovu izbornu radnju prilagodio epidemiološkoj situaciji u BiH, prouzrokovanoj virusom Covid-19.

CIKBiH, nakon provedenog žrijebanja, svojom odlukom određuje redoslijed političkih subjekata na glasačkom listiću koji će se primjenjivati na izborima za Gradsko vijeće Grada Mostara koji će biti održani u nedjelju, 20. decembra. O postupku žrijebanja se vodi zapisnik, koji će zajedno sa navedenom odlukom biti dostupan javnosti na web stranici Centralne izborne komisije BiH, navodi se u saopštenju CIK-a.

(StarMo)