Naslovnica Život U petak akcija davanja krvi

U petak akcija davanja krvi

271
foto: ilustracija

Mostar — Asocijacija mladih SDA Mostar, u saradnji sa Kantonalnom bolnicom ‘dr. Safet Mujić’, organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će se održati u petak, 17. 07. 2020. godine, u prostorijama Centra za kulturu, sa početkom u 13:30 sati.

“Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane građane, bez obzira na stranačku ili bilo koju drugu pripadnost, da se odazovu ovoj korisnoj aktivnosti, koja za cilj ima prikupljanje što više doza krvi, različitih krvnih grupa, kako bi se na taj način pomoglo bolnici, a prije svega građanima kojim je ovakav vid pomoći neophodan. Darivanjem krvi smo u mogućnosti da nekome spasimo život”, saopšteno je iz Gradske organizacije Asocijacije mladih SDA Mostar.

Također, iz Asocijacije mladih navode kako je neophodno poštovati osnovne propise prije dobrovoljnog davanja krvi. Građani koji se odluče da daruju krv, ne smiju imati zdravstvene probleme, alergiju, te ne smiju koristiti antibiotike. Osim toga, potrebno je ponijeti identifikacioni dokument (ličnu kartu ili zdravstvenu knjižicu), a doručak prija davanja krvi je obavezan.

(StarMo)