Naslovnica Mostar U nedjelju uspon na Velež

U nedjelju uspon na Velež

487

Mostar — Organizatori Sportsko-rekreativne manifestacije „Velež Uphill Adventure“ pozivaju sve sportiste i rekreativce koji vole prirodu da im se pridruže na ovom jedinstvenom događaju zajedničkog uspona na planinu Velež iznad Mostara.

Uspon će biti održan u nedjelju 29. septembra 2019. godine, u sklopu evropske sedmice sporta.

Polazak je u 9 sati sa Lučkog mosta u Mostaru. Učesnici će biti podijeljeni u dvije grupe – brdski biciklisti koji voze turu dužine 25 km sa 1850 m uspona, uz povratak vlastitim biciklima, te planinari i pješaci koji pješače 12,5 km sa 1850 m uspona, uz osiguran prevoz u povratku.

Učesnici se mogu prijaviti na sljedećem linku: https://forms.gle/QG1gb829RXgSSi63A

Inače, organizatori, Brdsko-biciklističko udruženje Mostar, dobili su saglasnost gradskih vlasti za privremenu regulaciju saobraćaja zbog navedene manifestacije i to u vremenu od 8:30 do 9:30 sati.

Biciklistička ruta će ići od Lučkog mosta, Ulicom maršala Tita prema jugu, do Šarića džamije, ulicom Šehovina, pored željezničke pruge, kro0z naselje Opine, prema Gornjim Opinama (Podveležje).

Pješačka ruta ide od Lučkog mosta, Ulicom maršala Tita prema sjeveru, ulicom Konak, odnosno stepenicama prema pravoslavnoj crkvi, te na Podveležje.

(StarMo)