Naslovnica BiH U naredna tri dana u BiH uglavnom kiša…

U naredna tri dana u BiH uglavnom kiša…

529

Sarajevo — U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak, 2. marta bit će pretežno oblačno sa kišom prijepodne. Najveći dio padavina u jutarnjim satima. Na planinama može padati i snijeg.

Krajem dana nove padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.

U utorak, 3. marta u BiH bit će oblačno sa kišom. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Jače padavine se očekuju u Hercegovine gdje se očekuje između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom. Na planinama može padati i snijeg. Vjetrovito prije podne. Očekuje se jako jugo. Poslije podne vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu i sjeveru do 17 stepeni.

U srijedu, 4. marta bit će pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i kišom, a u višim područjima sa snijegom. U Hercegovini slaba kiša. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu i sjeveru do 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(StarMo)