Naslovnica Mostar U Mostaru zasjeda Biskupska konferencija BiH

U Mostaru zasjeda Biskupska konferencija BiH

560

Mostar — Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine (BK BiH) održat će svoje 80. redovno zasjedanje u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru 18. i 19. marta s početkom u 9 sati.

Sjednicom će predsjedavati kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, javila je KTA, a prenose bh. mediji, koji se pozivaju na Fenu.

Radni dio zasjedanja završiti će u petak, 19. marta, u 12 sati konferencijom za novinare u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru na kojoj će učestvovati kardinal Puljić i biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić.

Članovi Biskupske konferencije BiH svoje zasjedanje završit će euharistijskim slavljem u čast sv. Josipa, zaštitnika Mostarsko-duvanjske biskupije, u petak, 19. marta, u 18 sati. U zajedništvu s apostolskim nuncijem u BiH mons. Luigijem Pezzutom i članovima BK BiH, Svetu misu predvodit će kardinal Puljić. Prigodnu propovijed uputit će domaćin zasjedanja mons. Petar Palić.

Tokom zasjedanja biskupi će, uz ostalo, saslušati izvještaje pročelnika Vijeća, Komisija, Sekretarijata, Katoličke tiskovne agencije BK BiH, te Misijske centrale i Papinskih misijskih djela BiH.


Riječi će biti i o migrantima te pastoralnom djelovanju u vrijeme pandemije koronavirusa.

(StarMo)