Naslovnica Mostar U Mostaru turista ima i van sezone

U Mostaru turista ima i van sezone

458
foto: arhiva

Mostar — Iz Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona (TZ HNK) zadovoljni su posjetom koju Mostar bilježi i van sezone.

Posebno ističu činjenicu da Mostar “više nije samo prolazna destinacija”.

“I u okviru tog svog boravka oni posjećuju i vinsku cestu Hercegovine , kulturno historijske spomenike u okolini Mostara tako da smo zadovoljni ovom van sezonom”, kaže zamjenik direktora TZ HNK Semir Temim.

Mostar se polako vratio na kartu gradova sa javnim dočekom Nove godine, što je uvijek dobar mamac za turiste. Za još bogatiju ponudu tu je i Zimski grad, koji bi, prema najavama organizatora, trebalo da bude bogatiji i sadržajniji nego prošle godine.

“Očekujemo veću posjećenost, marketing takođe radimo puno ozbiljnije i sadržajnije nego prošle godine. Programi su privlačniji, osim samih lokacija vjerujemo da će i ponuda u kućicama biti raznovrsnija. Prošle godine je za novu godinu iz Dalmacije bio jako veliki broj posjetitelja, pratili smo i buking na nekim stranicama, tako da su kapaciteti bili jako popunjeni za prošlu godinu”, navodi Sanela Mešić iz Odjela društvenih poslova Grada Mostara.

Prije nekoliko dana, ugledni National Geographic svrstao je ovaj grad na svoju listu „Najbolja putovanja u 2020“, kojom predlaže najprivlačnije destinacije za sljedeću godinu. Zahvaljujući takvoj reklami, naredna sezona mogla bi oboriti dosadašnje rekorde u posjećenosti. Na nadležnima je sada samo da to iskoriste na najbolji način.

(StarMo)