Naslovnica Mostar U Mostaru se “glasalo bez poteškoća”

U Mostaru se “glasalo bez poteškoća”

238

Mostar — Dvadeset biračkih mjesta u Mostaru, na kojima se u subotu glasalo za zastupnike u Hrvatski sabor, zatvorena su u 19 sati, a prvi dan izbora protekao je bez poteškoća.

Potvrdila je to za Fenu koordinatorica izbornoga procesa Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mostaru Jadranka Modrić, dodajući i to, kako je odaziv birača prvi dan glasovanja “bio dosta dobar”.

Zbog pandemije koronavirusa na biralištima u OŠ Petra Bakule i Gimnaziji Fra Grge Martića, u Mostaru, provodile su se epidemiološke mjere, dezinfekcija, a birači su se morali pridržavati i uputa o fizičkoj distanci.

– Članovi biračkih odbora nosili su zaštitne maske i rukavice, a birači, koji će po dolasku na biralište morali dezinficirati ruke, preporučalo se uporaba zaštitne maske i vlastite kemijske olovke kojom će ispunjavati glasački listić – podsjetila je koordinatorica izbornog procesa.

Modrić je pohvalila ovom prilikom birače koji su se, kako kaže, “dosta dobro pridržavali epidemioloških uputa te nisu stvarali gužve”.

(StarMo)