Naslovnica Sport U Mostaru pripreme rukometašica BiH

U Mostaru pripreme rukometašica BiH

384

Mostar — Predstavnici Rukometnog saveza (RS) BiH u utorak su posjetili Sportski savez Grada Mostara (SSGM) povodom priprema ženske rukometne seniorske i juniorske reprezentacije u Mostaru za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo (EP) u rukometu za žene.

“S obzirom da smo u Mostaru bili i ranije i imali odlične uslove za rad, nije bilo dileme gdje ćemo uraditi dio priprema za utakmice koje nas očekuju u prvom krugu kvalifikacija za EP. I sada smo zadovoljni uslovima u dvorani i smještajem, tako da imamo sve preduslove za kvalitetan rad. Zahvaljujemo se Gradu Mostaru i SSGM-u na podršci u realizaciji priprema kako seniorske tako i ženske juniorske reprezentacije”, kazao je član UO RS BiH Zoran Trlin.

Selektor Rade Rovčanin potvrdio je kako su uslovi za rad zadovoljavajući te je istakao da će im ovaj dio priprema dati jasniju sliku pred sljedeće okupljanje, koje je planirano u maju, saopćeno je iz Sportskog saveza Grada Mostara, prenose bh. portali, koji se pozivaju na Fenu.

Predsjednik mostarskog Saveza Senad Kevelj kazao je kako mu je čast što SSGM, u skladu sa svojim mogućnostima, može podržati najbolje rukometašice Bosne i Hercegovine u njihovim nastojanjima da ostvare što kvalitetniji rezultat, te time promoviraju sport i BiH u svijetu.

“Velika je čast ugostiti nabolje bh. rukometašice, a zadovoljstvo je još veće kada u reprezentaciji imate igračice i trenere koji dolaze upravo iz našeg grada”, kazala je generalni sekretar Saveza Mirjana Bošnjak.


Ženska seniorska rukometna reprezentacija BiH u Mostaru će boraviti od 12. do 17. aprila, dok će od srijede, 14. aprila, svoje pripreme u ovom gradu obavljati i juniorska ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Osim selektora i člana UO RSBiH, na današnjem sastanku prisustvovali su i direktor reprezentacije Elmir Grabčanović, trenerica Kornelija Leko, te igračice Nikolina Čutura, Jovana Ilić i Edina Demić, dok su uime Saveza, osim predsjednika i generalnog sekretara bili i sportski menadžeri Ivana Mlakić i Igor Melher.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u grupi je zajedno s Italijom, Grčkom i Latvijom, a turnir se igra od 30. maja do 6. juna.

(StarMo)