Naslovnica Mostar U Mostaru hapšeni akteri velike hrvatske afere “Vjetroelektrane”

U Mostaru hapšeni akteri velike hrvatske afere “Vjetroelektrane”

186
foto arhiva

Mostar — Pripadnici državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su u srijedu u Mostaru drugo i trećeosumnjičene u aferi “Vjetrelektrane”, vlasnika tvrtke ‘Lager’ Milenka Bašića i izvršnog direktora Dragana Stipića, čije izručenje traži Hrvatska, doznaje se iz policijskih izvora u Hrvatskoj.

Kako je javljeno iz SIPA-e, dvije osobe, za koje se ne navodi identitet, za kojima je bila raspisana međunarodna potjernica ureda Interpola u Zagrebu, lišene su slobode. Vlasti Republike Hrvatske traže njihovo izručenje zbog postojanja sumnje da su počinili kazneno djelo “davanje mita za trgovanje utjecajem” od početka prošle godine do kraja svibnja ove godine.

Kako je za Hinu potvrdio policijski zvaničnik koji je želio ostati anoniman, po tjeralici Republike Hrvatske uhapšeni su vlasnik tvrtke Lager Milenko Bašić i izvršni direktor Dragan Stipić.

Uhapšene osobe se nalaze u prostorijama SIPA-e u Mostaru, gdje je u toku kriminalistička obrada. Doznaje se kako su zajedno s Bašićem i Stipićem i njihovi odvjetnici. Nakon ispitivanja će osumnjičeni biti predani u nadležnost Sudu Bosne i Hercegovine, koji će odlučivati o zahtjevu Hrvatske za njihovim izručenjem – piše Jutarnji list.

(StarMo)