Naslovnica Život U Međugorju mobilni punkt za testiranje hodočasnika

U Međugorju mobilni punkt za testiranje hodočasnika

295

Čitluk — Mobilni punkt Doma zdravlja Čitluk, na komu će se na koronavirus moći testirati hodočasnici, otvoren je u utorak u Međugorju.

Rezultati testiranja bit će gotovi istoga dana te će se izdavati na stranim jezicima.

Inicijativu za otvaranje mobilnog punkta pokrenula je Udruga turizma, hotelijerstva i iznajmljivača soba, a punkt je otvoren u suradnji sa Sveučilišnom kliničkom bolnicom (SKB) Mostar.

Tajnik Udruge Ante Kozina kazao je kako će otvaranje ovoga mobilnog punkta uvelike olakšati turistima dolazak u Međugorje, kao i povratak njihovim kućama.

– Ovdje hodočasnici i turisti koji dođu mogu napraviti testove koje im traže njihove države za neometan dolazak bez karantene, bez ikakvih restrikcija prilikom povratka u njihove vlastite države – istaknuo je Kozina.

Na mobilnom punktu djelatnici Doma zdravlja Čitluk obavljaju testiranja hodočasnika u suradnji sa SKB-om Mostar i obavljaju se antigenski i PCR testovi, a rezultati testiranja, odnosno potvrde koje se izdaju vrijede 48 sata od uzimanja uzorka, pojasnio je Kozina.

– Mi sada imamo nekoliko grupa turista iz istočne Europe i imamo dosta individualnih turista koji su došli u vlastitom aranžmanu ovdje u Međugorje. Međutim, dolazak hodočasnika priječe uvjeti ulaska u BiH – naveo je Kozina.

 

(StarMo)