Naslovnica BiH U Ljubuškom održan prvi “Trevel fest”

U Ljubuškom održan prvi “Trevel fest”

92

“Hercegovina Travel Fest”, prvi festival putopisa u BiH, održan je u Ljubuškom, a publika je mogla uživati u trodnevnom programu za vikend.

“Život je jedno veliko putovanje! Svijet je knjiga, oni koji ne putuju vide samo prvu stranicu. Mi smo tu da Vam otvorimo tu knjigu kroz razne sadržaje u putopisna predavanja. Hercegovina Travel fest bit će još jedan događaj koji će obogatiti život našeg grada”, rekao je na otvaranju festivala direktor Turističke zajednice Grada Ljubuškog Mladen Bebek, priopćeno je iz Grada Ljubuškog.

Prve večeri nastupio je hrvatski putopisac, fotograf i pustolov Davor Rostuhar, prvi Hrvat koji je prepješačio 1200 km i s obale Antartike došao na Južni pol, a publici je prikazan njegov dokumentarni film “Ljubav oko svijeta”, kojeg je radio sa suprugom Anđelom.

Jurica Galić, Ivan Kapović i Robert Dacešin bili su gosti druge večeri festivala.

Galić je publiku upoznao sa svojim putovanjem u Egipat, od piramida i hramova do Kopta i “Grada mrtvih”.

Ivan Kapović iz Opuzena je govorio o putovanju biciklima s juga Afrike do Kilimanjara, a Dacešin o tome kako putovati i pri tome zarađivati te je prikazao i kratki film “Zašto Bosna i Hercegovina može biti BROJ 1 destinacija na SVIJETU?”.

Posljednji dan festivala bio je rezerviran za Putoholičare i poznatog televizijskog novinara Gorana Milića.