Naslovnica Region U Hrvatskoj je najbolje živjeti u…

U Hrvatskoj je najbolje živjeti u…

128
foto arhiva

Čakovec — U tradicionalnom istraživanju koje su proveli portal gradonacelnik.hr, Jutarnji list i agencija Ipsos, Čakovec je proglašen najboljim velikim gradom u Hrvatskoj po kvaliteti života, a gradonačelnik Stjepan Kovač (SDP) je rekao kako je to pokazatelj da se gradom vrlo dobro upravlja.

Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač izjavio je u srijedu kako je ta titula veliko priznanje svim građanima Čakovca bez obzira na to rade li u javnome ili privatnom sektoru, svim gospodarstvenicima koji djeluju na području grada te svima onima koji svojim radom i inicijativama pridonose da Čakovec bude ugodno mjesto za život.

“Nagrada je i ostatku Hrvatske pokazala ono što mi u Čakovcu jako dobro znamo, kako smo najbolji grad u državi”, istaknuo je Kovač, prenosi Hina.

Govoreći o plasmanu među najbolje hrvatske urbane sredine, istaknuo je kako je to pokazatelj da se Čakovcem vrlo dobro upravlja te da je javni servis učinkovit.

Hrvatski su gradovi po veličini bili podijeljeni u tri kategorije – mali, srednji i veliki, a najbolji grad bira se u četiri područja: gospodarstvu, obrazovanju i mladima, uspješnosti u korištenju EU fondova te u kvaliteti života. Čakovec je proglašen najboljim u kvaliteti života velikih gradova i time je oduzeo titulu prošlogodišnjem pobjedniku Zagrebu.

(StarMo)