Naslovnica Sport U fudbalu je sve moguće…

U fudbalu je sve moguće…

449
Pep Guardiola

Rim — Italijanski mediji objavili su jutros da će Juventus na kraju sezone pokušati dovesti Pepa Guardiolu za novog trenera.

Juve je pred početak ove sezone umjesto Maxa Allegrija doveo Maurizija Sarrija, ali se on nije baš pokazao kao najbolje rješenje u dosadašnjem dijelu sezone. Sarrija može spasiti samo osvajanje Lige prvaka, ali mu ni to ne garantuje ostanak na klupi, piše SportSport.ba.

Navodno, u Juventusu već razmišljaju o novoj promjeni trenera, ali samo u slučaju da uspiju nagovoriti Guardiolu da preuzme kormilo ovog kluba.

Tako su spremni da mu ispune sve želje ukoliko prihvati da napusti Manchester City i dođe u Torino. Mediji na Apeninima pišu da će Juventus u tom slučaju pokušati dovesti i Virgila van Dijka iz Liverpoola koji je izrastao u ponajboljeg defanzivca na svijetu.

Dovođenje Van Dijka se trenutno čini kao nemoguća misija, ali sigurno da je uz odgovarajuću sumu novca u fudbalu sve moguće što se dokazalo bezbroj puta.

U Juventusu su spremni na sve samo da Guardiola kaže “da”, ali to neće biti tako lako ostvariti. Španski stručnjak vezan je ugovorom do ljeta 2021. godine sa Cityjem, a da li će silna obećanja Juventusa oko pojačanja uroditi plodom vidjet ćemo na kraju sezone, piše SportSport.ba.

(StarMo)