Naslovnica Život U dijelovima Italije – policijski sat!

U dijelovima Italije – policijski sat!

120

Rim — Italijanska regija Južni Tirol poduzima strože mjere u borbi protiv pandemije koronavirusa, a jedna od njih je policijski sat u 20 općina s nepovoljnom epidemiološkom situacijom.

Guverner Arno Kompatscher potpisao je sinoć uredbu koja odmah stupa na snagu i kojom je obvezno nošenje maski na otvorenom ukoliko nije moguće održavati udaljenost od jednog metra, dok putnici u javnom prijevozu moraju imati FFP2 maske.

Pokrajina uglavnom njemačkog govornog područja u sjevernoj Italiji, koju Talijani nazivaju Alto Adige, odlučila je uvesti policijski sat od 20 do 5 sati u 20 “crvenih” općina s visokom stopom incidencije, a niskom stopom cijepljenja. Nove mjere bit će na snazi iduće dvije sedmice.

U “crvenim” općinama, ljudi smiju izlaziti radi odlaska na posao ili hitnih slučajeva, dodaje se. Kafići i restorani moraju se zatvoriti do 18. sati. U hotelima će biti moguće posluživati goste i nakon tog vremena. Zabranjeno je plesanje u diskotekama i održavanje javnih kulturnih, rekreacijskih i sportskih događanja u zatvorenim prostorima.

Uvedene mjere se ne primjenjuju na vrtiće i škole.

(StarMo)