Naslovnica Život U Banja Luci o demografiji u BiH

U Banja Luci o demografiji u BiH

407
foto arhiva

Banja Luka — Banjalučki centar za ljudska prava i Fondacija Friedrich Ebert Banja Luka organiziraju danas konferenciju pod nazivom “Demokratska izgradnja i demografska obnova u BiH”.

Na tom događaju, koji će biti održan u Banjoj Luci, bit će prezentirano istraživanje o odlascima iz BiH i korelaciji s razvojem demokratije, dva izlaganja i jedna panel diskusija o problemima odlaska stanovništva iz BiH te kako zaustaviti trend odlaska i graditi demokratske institucije.

Događaj je otvoren za sve zainteresirane građane, posebno za novinare, pravnike, sociologe i politikologe, kao i studente žurnalistike, prava, sociologije i politikologije.

Izlagači na konferenciji su profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu Davor Boban, koji će izlagati temu o demokratiji i nacionalizmu i profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci Draško Marinković, koji će govoriti o demografskim trendovima u BiH.

Panelisti na konferenciji su narodna poslanica – PDP Jelena Trivić, narodni poslanik – SNSD i predsjednik Mladih socijaldemokrata Denis Šulić, Aleksandra Čavić iz SDP-a Banja Luka i predsjednik Mladeži HDZ BiH Mario Mikulić, saopćeno je iz Banjalučkog centra za ljudska prava.

(StarMo)