Naslovnica BiH U Aluminiju kažu kako “ne vraćaju investitore”

U Aluminiju kažu kako “ne vraćaju investitore”

568
foto: arhiva

Mostar — Iz Aluminija su poručili putem saopštenja za javnost kako je u ponedjeljak u dijelu medija “na senzacionalistički način plasirana vijest o tome kako su u mostarskom Aluminiju s ulaza vraćeni ozbiljni investitori i kako je na taj način pričinjena šteta ukupnim naporima na planu restrukturiranja gospodarskog društva Aluminij d.d. Mostar”.

“Kako bi javnost stekla realan i istinit uvid u ovaj, silom prilika nastali ‘slučaj’, želimo kazati kako Aluminij d.d. Mostar ne samo da ne vraća investitore ispred svojih vrata, nego je posljednjih mjeseci, a sada već možemo kazati i godina, obavio na desetine razgovora sa zainteresiranima. Pritom smo sve naše goste i potencijalne partnere tretirali na isti način i po istome kriteriju, bez obzira na zemlju ili regiju iz koje dolaze i bez obzira na sve ostale njihove osobne ili kolektivne karakteristike, jer je jedina ideja vodilja za nas bila i ostala spas Aluminija”, navodi se u reagiranju Aluminija.

Naglašavaju i da Društvo Aluminij “ne pokušava iskorištavati za bilo kakve politizacije, ciljane insinuacije ili druge vrste igri s kojima ne žele imati nikakvih dodirnih točaka”.

Mediji u BiH su ranije javili kako u Aluminiju nisu bili zainteresirani za kapital i ponudu jedne firme iz Dubajia. Ove navode potvrdio je kasnije iz federalni ministar energetike, rudarstva i industrije Nermin Džindić.

“Nažalost to je nastavak loše saradnje Uprave Aluminija s Vladom Federacije”, poručio je Džindić, te dodao da je uprava od Vlade opet zatražila dodatne informacije o komapaniji iz Dubaija.