Naslovnica Sport Tyson će u ring protiv 22 godine mlađeg!?

Tyson će u ring protiv 22 godine mlađeg!?

410

London — Britanski mediji pišu kako će doći do egzibicione borbe 53-godišnjeg Mikea Tysona i 31-godišnjeg Tysona Furyja.

“Dobio sam poziv za borbu protiv Mikea Tysona i nisam mogao vjerovati. Rekao sam da, nego šta nego hoću”, rekao je Fury, prenosi Index.hr.

“Mislim da je on jako ozbiljan za odraditi nekoliko borbi”, rekao je Fury.

Kralj Cigana smatra kako treba očekivati da će Tyson i ostale borbe odraditi kao egzibicione.

“Mislim da su on i Holyfield malo prestari za to, ali ko sam ja da govorim za šta je neko sposoban? Ne želim uništiti ničije snove.”

Fury je u februaru osvojio titulu WBC prvaka svijeta u teškoj kategoriji nakon što je prekidom borbe u 7. rundi slavio protiv Amerikanca Deontaya Wildera.

Inače, mnogi špekuliraju kako će Tyson još jednom ukrstiti rukavice s Evanderom Holyfieldom. Iako su obojica debelo zagazili u šestu deceniju života, svakodnevno na društvenim mrežama dijele snimke svojih treninga, a menadžeri povezani s njima priznali su kako je moguće da ćemo gledati i njihov treći okršaj.

Da se Tyson vrlo ozbiljno sprema može se zaključiti ne samo po impresivnim snimcima nego i po stručnom kadru kojim se okružio na svojim pripremama.

(StarMo)