Naslovnica Region Twitter suspendovao naloge političara u Srbiji

Twitter suspendovao naloge političara u Srbiji

108

Beograd — Kompanija Twitter suspendovala je naloge nekoliko poslanika i političara vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) u Srbiji, kao i jednog Vladinog zvaničnika.

Među suspendovanim nalozima je i Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, koga je na tu funkciju 2020. imenovala Vlada Srbije.

“Upravo mi je Twitter, bez obrazloženja, suspendovao nalog na kojem sam imao 34.000 pratilaca”, potvrdio je Gujon u objavi na Facebook, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Iako je javnosti u Srbiji Gujon poznat kao humanitarac koji pomaže Srbima na Kosovu, u Francuskoj je zabilježeno i njegovo političko djelovanje u ekstremno desničarskom Bloku identitaraca.

Twitter je suspendovao naloge i 12 poslanika Srpske napredne stranke (SNS), koju predvodi aktuelni predsjednik Aleksandar Vučić.

Među njima su, kako je navela nevladina organizacija CRTA koja prati rad Skupštine, nalozi Nevene Đurić, Sandre Božić, Milice Nikolić, Jelene Obradović, Aleksandra Markovića, Krsta Janjuševića, Dušana Radojevića, Jelene Žarić Kovačević, Aleksandre Tomić, Staše Stojanović, Zorana Tomića i Andrijane Vasić.

Twitter je suspendovao i pojedine visoko rangirane članove SNS, a među njima je gradski menadžer u Beogradu Miroslav Čučković, kao i Slaviša Mićanović, za kojeg lokalni mediji navode da predvodi internet tim SNS.

Twitter se nije javno oglašavao po pitanju niza suspendovanih naloga u Srbiji, niti je kompanija bila dostupna za hitan komentar.

Na stranici kompanije objašnjava se da Twitter ima pravo da suspenduje naloge koji krše pravila te društvene mreže.

(StarMo)