Naslovnica Politika Twitter je “ugasio” – Ona ih nazvala “komunistima”

Twitter je “ugasio” – Ona ih nazvala “komunistima”

146
Marjorie Taylor Greene

Washington — Twitter je “trajno suspendirao” račun republikanske zastupnice u američkom Kongresu Marjorie Taylor Greene “zbog kršenja pravila te društvene mreže o dezinformacijama vezanima uz covid-19”.

Političarka krajnje desnice iz Georgie zagovarala je neutemeljene teorije zavjere koje dovode u pitanje sigurnost cjepiva protiv koronavirusa i efikasnost nošenja maski kako bi se smanjio rizik od zaraze.

Greene, jedna od najglasnijih saveznika bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u Kongresu, nedavno je došla na naslovnice zbog usporedbe ograničenja zbog koronavirusa s nacističkim progonom Židova. Pritom odbija nositi masku u Zastupničkom domu zbog čega je morala platiti nekoliko kazni.

Ranije je od Twittera primila više upozorenja, a ta joj je tvrtka već četiri puta blokirala račun. Prema nedjeljnom priopćenju te tvrtke peta suspenzija je trajna.

U izjavi koju su citirali američki mediji, Greene je Twitter proglasila “neprijateljem Amerike” i rekla da se ne može “nositi s istinom”.

– Društvene mreže ne mogu spriječiti da se istina širi. Velike tehnološke tvrtke ne mogu zaustaviti istinu. Komunistički demokrati ne mogu zaustaviti istinu, stoji u dijelu izjave.

 

(StarMo)