Naslovnica BiH Tuzla: Određen mu pritvor zbog pokušaja ubistva migranta

Tuzla: Određen mu pritvor zbog pokušaja ubistva migranta

437
foto arhiva

Tuzla — Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Adnela Mazića (39) iz Živinica zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

Mazić je osumnjičen da je u popodnevnim satima 21. maja 2021. godine na magistralnom putu Tuzla-Sarajevo, u naselju Ljubače u blizini Tuzle, nakon kraće prepirke i tuče sa dvadesetdvogodišnjim Marokancem, migrantu nanio više ubodnih povreda nožem u predjelu stomaka i reznu povredu desne podlaktice, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Oštećenom je tako nanio teške tjelesne povrede radi čega je podvrgnut hitnom operativnom zahvatu i smješten na dalje liječenje u UKC-u Tuzla.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije PU Tuzla su osumnjičenog lišili slobode odmah nakon događaja, obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Izdate su naredbe za potrebna vještačenja, a u toku su i druge istražne radnje.

 

(StarMo)