Naslovnica Izdvojeno Tužilaštvo HNK se bavi pojavom korona virusa u SKB!

Tužilaštvo HNK se bavi pojavom korona virusa u SKB!

352
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Tužilaštvo HNK formiralo je “kazneni predmet! povodom slučaja koji se desio 16./17. 03. oko prijema pacijenata u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, od kojih se za jednog ispostavilo da je bio inficiran koronavirusom.

“U cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica te postojanja eventualne kaznene odgovornosti za neko od kaznenih dijela protiv zdravlja ljudi, kako od strane pacijenata, a tako i od ljekara koji je sudjelovao u njihovom prijemu u SKB Mostar, Tužiteljstvo će putem naredbi suda izuzeti svu potrebnu medicinsku dokumentaciju, snimke nadzornih kamera u SKB Mostar, kao i drugu potrebnu dokumentaciju, a kada se stvore zdravstveni uvjeti za to obavit će se i saslušanje određenih svjedoka, kao i druge istražne radnje za kojima se ukaže potreba”, izvijestili su iz Tužilaštva HNK.

Apelirali su i na sve građane, institucije i javne medicinske ustanove da se u novonastaloj situaciji pridržavaju uputa kriznih stožera koji su formirani na područjima kantona, Federacije BiH i BiH, kako bi se suzbilo širenje i prenošenje virusa korona.

(StarMo)