Naslovnica Život Tužilaštvo HNK: Pritvor za deset osumnjičenih

Tužilaštvo HNK: Pritvor za deset osumnjičenih

243
Tužilaštvo HNK; foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Kantonalni sud u Mostaru odredio je pritvor za deset osoba koje su uhapšene u akciji Federalne uprave policije kodnog naziva “Step”, zbog sumnje da su se bavili organizovanim kriminalom i prodajom droge.

Pritvor u trajanju najduže do mjesec, na prijedlog Kantonalog tužilštva HNK, određen je Admiru Demiroviću, Aldinu Demiroviću, Selimu Demiroviću, Denisu Grahi, Goranu Oručeviću, Mirzi Šteti, Gordanu Marijanoviću, Danijelu Prci, Jasminu Kresi i Danijelu Peharu, saopšteno je u ponedjeljak iz Tužilaštva HNK u Mostaru.

Pritvor je određen zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djel “Organizirani kriminal”, u vezi sa krivičnim djelom “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i krivičnim djelom “Teška krađa” Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, dodaje se u saopštenju.

Kantonalni Sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i saučesnike, kao i da će ponoviti krivično djelo za koje se terete, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora od tri godine ili čak teža.

Tužilaštvo HNK, u saradnji sa Federalnom upravom policije (FUP) nastavlja sa preduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu, saopšteno je.

(StarMo)