Naslovnica Mostar Tužilaštvo HNK: Palestincu pritvor do mjesec dana

Tužilaštvo HNK: Palestincu pritvor do mjesec dana

359
Tužilaštvo HNK; foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Mostar, Općinski sud u Mostaru odredio je pritvor pritvor u trajanju najduže do mjesec dana Walidu Benthabetu (2002.) iz Palestine s prijavljenim boravkom u Sarajevu, zbog osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo “teška krađa”.

Benthabet se sumnjiči da je u vremenskom periodu od 4. juna do 13. novembra ove godine u Mostaru opljačkao apoteku u Ulici kardinala Stepinca, trafiku u Ulici Stjepana Radića te apoteku u Ulici kralja Zvonimira, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar.

Općinski sud u Mostaru ocijenio je da je sasvim osnovano i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom stranom državljaninu, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Kantonalno tužilaštvo u saradnji sa Policijskom upravom Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno navedeno krivično djelo, stoji u saopćenju.

(StarMo)