Naslovnica Mostar Tužilaštvo HNK: Bez ikakvog povoda, zadao mu udarac nožem…

Tužilaštvo HNK: Bez ikakvog povoda, zadao mu udarac nožem…

228
Tužilaštvo HNK; foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Mostaru, rješenjem mostarskog Općinskog suda od 13. maja ove godine određen je pritvor u trajanju od mjesec dana Dervišu Nazečiću (1971.) iz Mostara zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo “nasilje u porodici”.

“Naime, Derviš Nazečić se sumnjiči da je 11. maja ove godine oko ponoći u porodičnoj kući na adresi Baltina broj 2, u Mostaru, u kojoj živi u zajedničkom domaćinstvu sa svojim bratom S. N. i ocem I. N., na način da je, bez prethodne svađe ili prepirke i bez ikakvog povoda, prišao bratu S. N. koji je ležao na krevetu, a zatim mu nožem zadao udarac u predjelu leđa ispod vrata, uslijed čega je imenovani zadobio lake fizičke povrede. Nakon toga je S. N. štiteći se rukama u namjeri da se odbrani, zadobio posjekotinu u predjelu malog i domalog prsta lijeve ruke, a zatim uspio izaći iz kuće na ulicu. On je potom vozilom Hitne pomoći odvezen u bolnicu radi pružanja medicinske pomoći”, navode iz Kantonalnog tužilaštva.

Općinski sud u Mostaru ocijenio je da je sasvim osnovano i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za to krivično djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Kantonalno tužilaštvo u Mostaru u saradnji s MUP-om HNK-a – PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo, navodi se u saopštenju, koje je u petak objavilo Tužilaštvo HNK, prenose bh. portali, koji se pozivaju na Fenu.

(StarMo)