Naslovnica BiH Tužilaštvo BiH traži 30 dana pritvora za Novalića, Solaka i Hodžića

Tužilaštvo BiH traži 30 dana pritvora za Novalića, Solaka i Hodžića

331
foto arhiva

Sarajevo — Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužilački tim Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana za osumnjičene Solak Fahrudina, Hodžić Fikreta, Novalić Fadila, saopšteno je danas u 16 sati iz Tužilaštva BiH.

“Nakon što su osumnjičeni od strane SIPA, predati tužiocima iz tužilačkog tima, prema Sudu BiH, upućen je prijedlog za određivanje mjere pritvora. Tužilački tim nastavlja rad na predmetu”, kratko je saopšteno, prenosi Patria.

Skoro dva dana ni iz SIPA-e ni iz Tužilaštva BiH nema zvaničnih informacija za koja krivična djela se njih trojica sumnjiče.

Nakon što su sva trojica ispitana u SIPA-i nakon čega im je u noći sa četvrtak na petak rečeno da su lišeni slobode, te su prenoćili u SIPA-i, u kasnim popodnevnim satima u petak su prebačeni u Tužilaštvo BiH.

U proteklih mjesec dana SIPA-e je izvršila više pretresa u federalnim institucijama, kao i u prostorijama Srebrene maline, te je izuzeta dokumentacija o nabavci respiratora. Više desetina osoba je ispitano da bi ove tri osobe bile označene kao osumnjičene.

(StarMo)