Naslovnica BiH Tužilaštvo BiH: Sastanak Udarne grupe za borbu protiv terorizma

Tužilaštvo BiH: Sastanak Udarne grupe za borbu protiv terorizma

489

Sarajevo — U Tužilaštvu BiH održan je sastanak udarne grupe za borbu protiv terorizma i jačanja sposobnosti za borbu protiv terorizma, saopšteno je iz te institucije.

Sastankom Udarne grupe za borbu protiv terorizma i jačanja sposobnosti za borbu protiv terorizma, predsjedavala je glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić, u prisustvu rukovodioca Odsjeka za terorizam Ćazima Hasanspahića, a na sastanku su učestvovali visoki zvaničnici policijskih, sigurnosnih, obavještajnih i drugih agencija za provođenje zakona sa nivoa države, entiteta i Brčko Distrikta BiH.

Centralne teme sastanka odnosile su se na tekuće aktivnosti institucija i agencija za provođenje zakona u segmentu procesuiranja krivičnih djela terorizma, kao i drugim aktivnostima povezanim sa opasnostima od terorizma i procesom deradikalizacije.​

Na sastanku su razmatrane aktivnosti u vezi prijedloga Ministarstva sigurnosti BiH, a koje su potrebne za sačinjavanje Izvještaja o stanju i trendovima u području terorizma za 2020. godinu, koje se radi na osnovu zahtjeva EUROPOL-a, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

(StarMo)