Naslovnica BiH Tužilaštvo BiH preuzelo slučaj Davida Dragičevića

Tužilaštvo BiH preuzelo slučaj Davida Dragičevića

211

Sarajevo — Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, nakon razmatranja dostavljenih spisa iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i Republičkog javnog tužilaštva RS-Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala, donijelo je odluku o preuzimanju ‘slučaja Davida Dragičevića’.

Preuzeti predmet Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, odnosi se na istragu krivičnog djela protiv života na štetu oštećenog Davida Dragičevića iz Banja Luke, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Istovremeno, preuzeti predmet Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, odnosi se na više osoba zbog radnji protiv službene dužnosti koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnnog djela protiv života na štetu oštećenog Davida Dragičevića, kao i neprijavljivanje krivičnog djela i počinioca, te pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine opredijeljeno je za rješavanje predmeta sistemske korupcije, te jačanje vladavine prava i zaštitu prava oštećenih, zagarantiranih Ustavom BiH i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima, saopšteno je iz tog Tužilaštva.

(StarMo)